Vestuvinių žiedų plotis: pagal poreikius ar pagal taisykles?

Tiesa, žiedai tokie įvairūs, kad rasti tinkamus gali būti sunku. Na, bent jau tai iš Jūsų gali pareikalauti nemažai laiko. O jo skirti – verta, kadangi tai bus papuošalas, kuris nešiojamas visus metus.

Šįkart aptarsime vestuvinių žiedų pločius, kurie varijuoja, tačiau galima fiksuoti ir tam tikras taisykles.

Dažniausiai gaminamų vestuvinių žiedų pločiai yra:

♦ Nuo 3 mm iki 7 mm, kurie skirti moterims.

♦ Nuo 4 mm iki 12 mm, kurie yra skirti vyrams.

Nors praktikoje yra priimta, kad vyrų žiedas yra platesnis, tačiau ir tai nėra ta taisyklė, kurios nebūtų galima sulaužyti. Svarbiausia, kad žiedas tiktų ir patiktų Jums, tad net ir pločio patarimai – tik orientaciniai.

Dažniausias jaunavedžių pasirinkimas yra žiedai, kurie varijuoja nuo 3 mm iki 7 mm. Tiksliau, ilgus metus tai buvo dažniausias pasirinkimas, kadangi atitiko kainos bei kokybės santykį. Vėliau kiek paplito noras pirkti masyvesnius, didesnius, kurie dalinai gali būti siejami ir su statusu, galiausiai, vėl grįžtama prie kuklesnių, kurie ne taip traukia akis, tačiau puikiai perteikia vestuvių simbolikos prasmę.

Žinoma, renkantis žiedus pagal plotį reikia vertinti ne tik savus poreikius, tačiau pasižiūrėti ir į savo rankas, pirštus, kurie kartais patys „nurodo“ – koks žiedas turi būti pasirenkamas. Juk jeigu pirštai yra labai ploni – geriausiai tinka ir plonesni auksiniai žiedai, kadangi labai platūs ne tik atrodys neproporcingai, tačiau taip pat ir neskoningai, gali būti sunku atlikti kasdieninius darbus. Jeigu pirštai yra storesni – tokiu atveju skoningiau atrodo ir masyvesni žiedai, kadangi jie tarsi „nedingsta“ delne. Ne veltui dažniausiai vyrams ir yra rekomenduojami platesni vestuviniai žiedai nei moterims.

Jeigu Jūsų pirštai yra ne tik ilgi, tačiau taip pat ir platūs – verta detaliau peržiūrėti masyvesnius auksinius žiedus, kurių plotis gali siekti iki 9 mm. Jeigu pirštai storesni, tačiau trumpi – rinkitės vidutinio platumo. Kaip jau minėjome – ne tik dėl estetikos, tačiau taip pat ir patogumo.

Žinoma, 12 mm auksiniai žiedai nėra dažnas pasirinkimas, kadangi jie proporcingai atrodo tik ant ilgų ir plačių pirštų. Dažniausiai pasirenkami vyrų, kurie nori parodyti savo galią, tad vestuvių žiedas dažnai siejamas ne tik su šia švente, tačiau taip pat ir socialiniu statusu.

Kalbant apie paties piršto poziciją – verta detaliau pakalbėti ir apie sąnarius, kurie taip pat gali nulemti pasirenkamo žiedo plotį. Paprasčiausiai pirštukas gali būti lieknas ir ilgas, tačiau sąnarys – platus. Tokiu atveju kuklus žiedelis neatrodys skoningai, juolab renkantis žiūrėkite, kad jis tikrai gebėtų „pralysti“ pro sąnario vietą ir tuo pačiu stabiliai laikytųsi piršto apačioje. Ne veltui kalbant apie žiedo plotį turime paminėti ir dydį, kuris tai pat turi būti vertinamas renkantis žiedus. Perkant internetu reikalingas detalus išmatavimas, kadangi net ir pačios mažiausios smulkmenos gali nulemti įsigyto žiedo praktiškumą arba jo netinkamumą Jūsų delnui.

Žiedo plotis taip pat turėtų kisti priklausomai ir nuo jaunųjų poreikio graviruoti žiedus. Žinoma, ant platesnių ne tik graviruoti yra paprasčiau, tačiau taip pat telpa ir ilgesnis tekstas. Ant siauresnių idėjos įgyvendinimas gali būti komplikuotas, tad renkantis nepamirškite ir šio aspekto.

Visi mūsų pateikti patarimai yra orientaciniai, tačiau pasikartosime, kad svarbiausia – Jūsų poreikiai. Juk tai – Jūsų vestuvių žiedas. Jis turi būti toks, koks Jums labiausiai patinka iki mažiausių smulkmenų.